Замір кухні: приховані можливості

Для різних людей поняття "замір" може бути діаметрально протилежним. Наприклад, потенційний замовник кухні, може «на око» визначити габарити приміщення, не звертаючи уваги на кривизну стін. А от професійний замірник меблів обов’язково виміряє відстань від двох-трьох точок, уважно ознайомиться з виступами й нішами, запише габарити всіх комунікаційних об’єктів і навіть виміряє саме приміщення по периметру, незважаючи на те, що меблі будуть розміщуватися лише вздовж однієї стіни.
Треба зазначити, що проектувати кухню, як і будь-які інші меблі згідно з даними замовника - морока не тільки для дизайнера-конструктора, а й надалі для установників готових меблів і навіть самого господаря квартири. Це - дійсно витрачені даремно й нерви, й час, і гроші (знову-таки, гроші клієнта). Адже неточні виміри призведуть до якихось неузгоджень під час монтажу. А значить, будуть зайві роз’їзди «туди-сюди» з деталями, обов’язково знайдуться якісь елементи для підрізування тощо.
Інша справа - професійний замір, на якому чітко відображені всі об’єкти, розташовані в приміщенні (лічильники, розетки, сходи, труби, вікна, дверні отвори тощо). Чим професійніше зроблений замір, тим менше проблем під час встановлення меблів. Та й для замовника виклик досвідченого майстра - тільки в плюс. Адже, якщо помилиться той, що заміряє, то всі фінансові негаразди ляжуть на плечі замовника.
Послідовність виміру кухні:
- загальні габарити приміщення;
- граничні відхилення стін, стелі та підлоги від перпендикуляра, звірка кутів на виявлення різниці щодо 90 градусів;
- виміри технічних і архітектурних особливостей кімнати (місце розташування, розміри, відхилення по горизонталі/вертикалі;
- виявлення прихованих комунікаційних каналів і електропроводки;
- пошук і виявлення слабких стін (щоб уникнути слабкого кріплення підвісних елементів);
- з’ясування габаритних розмірів і технічних характеристик вбудованої побутової техніки.
Технічні рекомендації для будівельників:
- передати схему розташування розеток;
- пояснити принцип встановлення кухонного фартуха;
- підказати, де зробити сантехнічні введення й виведення.
Технічні рекомендації для замовника:
- дати роз’яснення щодо техніки безпеки;
- пояснити основні канони ергономіки розміщення меблів;
- розповісти про умови встановлення меблів;
- попередити про необхідність проведення додаткових робіт (за необхідності);
- роз’яснити основні принципи експлуатації кухонних меблів із замовлених матеріалів.
Додатково обговорити з замовником:
- чи потрібні будуть зміни в ескізі після виміру професіонала;
- наскільки реально втілити в життя намальовані меблі;
- можливі ризики;
- додаткові витрати для потенційного замовника.
В результаті такого виміру клієнт отримує на руки докладну схему майбутніх меблів в масштабі.
Також підписується договір з усіма перерахованими вище нюансами. Тобто, замовник заздалегідь попереджений про можливі труднощі й зайві витрати (які, на щастя обох сторін, практично не трапляються).
Підсумовуючи, можна сказати, що приховані можливості виміру - це виявлення всіх недоліків ще до того, як меблі почали виготовлятися.