Замір кухні: приховані можливості

меблеві статті, меблеві фасади, кухні, двері, дизайн, Львів

  Для різних людей поняття "замір" може бути діаметрально протилежним. Наприклад, потенційний замовник кухні, може «на око» визначити габарити приміщення, не звертаючи уваги на кривизну стін. А от професійний замірник меблів обов’язково виміряє відстань від двох-трьох точок, уважно ознайомиться з виступами й нішами, запише габарити всіх комунікаційних об’єктів і навіть виміряє саме приміщення по периметру, незважаючи на те, що меблі будуть розміщуватися лише вздовж однієї стіни.

       Треба зазначити, що проектувати кухню, як і будь-які інші меблі згідно з даними замовника - морока не тільки для дизайнера-конструктора, а й надалі для установників готових меблів і навіть самого господаря квартири. Це - дійсно витрачені даремно й нерви, й час, і гроші (знову-таки, гроші клієнта). Адже неточні виміри призведуть до якихось неузгоджень під час монтажу. А значить, будуть зайві роз’їзди «туди-сюди» з деталями, обов’язково знайдуться якісь елементи для підрізування тощо.

      Інша справа - професійний замір, на якому чітко відображені всі об’єкти, розташовані в приміщенні (лічильники, розетки, сходи, труби, вікна, дверні отвори тощо). Чим професійніше зроблений замір, тим менше проблем під час встановлення меблів. Та й для замовника виклик досвідченого майстра  - тільки в плюс. Адже, якщо помилиться той, що заміряє, то всі фінансові негаразди ляжуть на плечі замовника.

        Послідовність виміру кухні:

       - загальні габарити приміщення;

       - граничні відхилення стін, стелі та підлоги від перпендикуляра, звірка кутів на виявлення різниці щодо 90 градусів;

       - виміри технічних і архітектурних особливостей кімнати (місце розташування, розміри, відхилення по горизонталі/вертикалі;

   - виявлення прихованих комунікаційних каналів і електропроводки;

    - пошук і виявлення слабких стін (щоб уникнути слабкого кріплення підвісних елементів);

     - з’ясування габаритних розмірів і технічних характеристик вбудованої побутової техніки.

      Технічні рекомендації для будівельників:

      - передати схему розташування розеток;

      - пояснити принцип встановлення кухонного фартуха;

      - підказати, де зробити сантехнічні введення й виведення.

      Технічні рекомендації для замовника:

       - дати роз’яснення щодо техніки безпеки;

       - пояснити основні канони ергономіки розміщення меблів;

        - розповісти про умови встановлення меблів;

       - попередити про необхідність проведення додаткових робіт (за необхідності);

       - роз’яснити основні принципи експлуатації кухонних меблів із замовлених матеріалів. 

       Додатково обговорити з замовником:

        - чи потрібні будуть зміни в ескізі після виміру професіонала;

       - наскільки реально втілити в життя намальовані меблі;

        - можливі ризики;

        - додаткові витрати для потенційного замовника.

          В результаті такого виміру клієнт отримує на руки докладну схему майбутніх меблів в масштабі.

       Також підписується договір з усіма перерахованими вище нюансами. Тобто, замовник заздалегідь попереджений про можливі труднощі й зайві витрати (які, на щастя обох сторін, практично не трапляються).

       Підсумовуючи, можна сказати, що приховані можливості виміру - це виявлення всіх недоліків ще до того, як меблі почали виготовлятися.


Читайте наші МЕБЛЕВІ СТАТТІ, в яких ви дізнаєтеся багато цікавого та корисного